Skip to content

11 komentarzy

  1. Aleksandra
    26 stycznia 2016 @ 15:16

    Właśnie zjedliśmy zupę krem z tego przepisu – palce lizać 🙂

    Reply

  2. Oszczędny jadłospis tygodniowy - przepisy na obiady dla całej rodziny - Jak Ona To Robi
    16 stycznia 2016 @ 20:53

    […] Placki z cukini (przepis znajdziecie tu) […]

    Reply

  3. Ania Myszkowska
    19 października 2015 @ 22:45

    Cukinia mogłaby być u mnie w zapasie przez cały rok a i tak co drugi dzień wykorzystałabym ją na obiad. Uwielbiam lipiec, gdy to boskie warzywo wkracza na kuchenną arenę 🙂 U mnie dwa najprosztsze dania to:
    1. Cukinia pokrojona w plastry, posypana przyprawą do ziemniaków (ew. frytek) i obtoczona w panierce (najpierw w rozkłóconym jajku, potem w bułce tartej) – smażona na złoty kolor. Można się zajadać na ciepło, jak zostanie (co bardzo wątpliwe) również na zimno. Najpyszniejsze same lub do piwa, nevermind.
    2. Racuchy cukiniowe: cukinia starta na tarce + 250 g mąki, 4 jajka, sól, pieprz, cubrzyca czerwona, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Smażyć na złoty kolor. Najlepsze na ciepło z sosem czosnkowym.
    Jeśli kiedyś będzie można wyhodować cukinię w doniczkach na parapecie, obstawię wszystkie okna! 😉

    Reply

    • Jak ona to robi
      20 października 2015 @ 09:42

      Cukinia w lodówce, to podstawa. Można wiele rzeczy z niej wyczarować. Podoba mi się pierwszy przepis. Jest prosty i pewnie szybko się go robi. Spróbuję :*

      Reply

  4. InspiracjeOnline
    16 października 2015 @ 07:39

    po raz drugi trafiam dziś na placuszki z dyni i chyba nie mam wyjścia co do obiadu:)

    Reply

  5. Real live
    1 października 2015 @ 20:05

    […] Porzuciłam szatę superbohaterki (o czym fajnie pisała Ania) i pozwalam sobie na nie bycie wszędzie i wszystkim. Nie mam czasu teraz na przetworing, który smacznie uskutecznia Marlena (zazdroszczę każdego słoika). Nie mam nawet tak pysznych obiadów jak u Elwiry. […]

    Reply

  6. Alexandra
    28 września 2015 @ 21:41

    Spróbuję obydwóch! 🙂

    Reply

  7. Olga Pietraszewska
    26 września 2015 @ 06:17

    I teraz mam problem. Co zrobić pierwsze? 🙂

    Reply

    • Jak ona to robi
      29 września 2015 @ 09:26

      Gotowanie zajmuje tak mało czasu, więc zachęcam Cię do przygotowanie obu dań 🙂

      Reply

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *