Najlepsze brownie z batatów, które nie tuczy
Nie jestem zagorzałą zwolnneniczka pieczenia ciast, ten kto mnie zna wie, że nie mam do nich ręki. Ale prawda jest taka, że chyba nie chcę się nauczyć, bo wiem czym by to groziło (zjadłabym od razu całą blachę)
Jednak, kiedy zastałam mamą, to moja świadomość co jedzą moje dzieci wzrosła i przywiązuję uwagę na to – co? i kiedy jedzą? A że moja najmłodsza Fasolka lubi słodkie … (co ja wam piszę, on by je jadł cały dzień) to jednak stwierdziłam, że jak już mam mu wyliczać ilość i jakość tego co je ze sklepowych półek, to wolę sama robić dla niego słodkie przekaski. Przynajmniej wiem co tam jest.
Browni z batatów własnie takie jest. słodkie, dobre, zdrowe i robi się naprawdę mega szybko. 30 minut maks, więc praktycznie robi się samo 🙂
Fit brownie z batatów
Składniki:
2 duże bataty
14 daktyli
80g mielonych migdałów
100 g mąki pszennej
ja użyłam ryżowej
4 łyżki kakao
3 łyżki syropu daktylowego
(agawa, klonowy)
Przygotowanie:
1. Obierz bataty, pokrój na kawałki i gotuj do miękkości
2. Miękkie bataty wrzuć do miski wraz daktylami. Zmiksuj na gładką masę. Następnie dodaj pozostałe składniki
3. Masę umieść w naczyniu do pieczenie wyłożonej papierem śniadaniowym (do pieczenia). Piecz przez 20 minut w 180C.
Ważne:
Wyjmij ciasto i pozostaw do ostygnięcia na około 15 minut.
Jeżeli podobał Ci się ten wpis, napisz mi o tym. To dla mnie najlepszy dowód uznania i motywacja do dalszej pracy. Jeżeli uważasz, że komuś może przydać się mój wpis, nie krępuj się – puść go dalej w świat:
Możesz obserwować mnie również:
Na Facebooku – jakonatorobi.pl
Na Instagramie – jakonatorobi.pl
13 lutego 2018 @ 09:30
A te 2 bataty to ile mniej wiecej gram? Mam akurat w domu jednego ale giganta;)
8 maja 2017 @ 22:32
Dziś robiłam i jest pyszne! Dzięki za świetny przepis!
8 maja 2017 @ 14:06
Cudowne ciasto. Świetnie, że coraz więcej osób docenia bataty. Są zdrowe i pyszne 🙂
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam na swojego bloga.
1 maja 2017 @ 09:21
Wygląda pysznie!!! <3
8 maja 2017 @ 09:56
I smakuje jeszcze lepiej 🙂
8 maja 2017 @ 09:57
Równie dobrze smakuje 🙂
1 maja 2017 @ 07:40
Zrobię to!
8 maja 2017 @ 09:57
Koniecznie 🙂 Daj znać czy smakowało 😉
1 maja 2017 @ 07:26
Ojaaaa, wygląda bosko :O
8 maja 2017 @ 09:57
Dziękuję 🙂