Skip to content

19 komentarzy

  1. Kinga Smolnik
    22 stycznia 2018 @ 14:27

    A ja mam pytanie, czy tą puszka ciecierzycy najada się 4 osoby?

    Reply

    • Jak ona to robi
      22 stycznia 2018 @ 14:42

      Pewnie 🙂 Nam jeszcze zostaje 🙂
      Jeżeli obawiasz się, że może wam być za mało ( choć wydaje mi się, że nie) to zawsze możesz dodać do ciecierzycy warzywa np. mrożoną dynią, marchewkę

      Reply

    • Sylwucha
      22 maja 2019 @ 16:03

      U nas 2 dorosle, 1 dziecko i 1 puszka to za malo. Ja podwajam produkty

      Reply

  2. Justyna
    3 lutego 2016 @ 13:31

    zrobiłam wczoraj podobna potrawkę z przepisu z … opakowania po cieciorce i … wyszło super! następnym razem wypróbuję Twoją propozycję 🙂

    Reply

    • Jak ona to robi
      3 lutego 2016 @ 23:42

      Z ciecierzycy można wczarować dużo smacznych obiadów. Ostatnio robiłam pastę na kanapki – niebo w gębie. Chłopcy się nie zorientowali, że to nie mięso, więc chyba im smakowało.

      Reply

  3. Oszczędny jadłospis tygodniowy - przepisy na obiady dla całej rodziny - Jak Ona To Robi
    16 stycznia 2016 @ 20:59

    […] II Danie: Potrawka z ciecierzycy […]

    Reply

  4. Agnieszka
    18 września 2015 @ 11:19

    To coś dla mnie, uwielbiam takie dania 🙂 wypróbuję jak zużyję to co mam aktualnie zapasteryzowane 🙂

    Reply

  5. Ola - Petit Story
    17 września 2015 @ 14:34

    Chętnie wypróbuję ten przepis, ale z małą modyfikacją – dodam albo małą puszkę pomidorów albo passatę (mam słabość do pomidorowych sosów). 🙂

    Reply

  6. Patrycja
    17 września 2015 @ 11:26

    Idealny przepisy, bo zwykle nie mam pomysłu na ciecierzycę 🙂

    Reply

  7. Aleksandra Talkowska
    17 września 2015 @ 08:26

    A probowalas robic to danie z ciecierzyca nie z puszki? Myslisz ze tez bedzie ok? Bo ta zalewa pewnie swoje robi…

    Reply

    • Jak ona to robi
      17 września 2015 @ 08:45

      Dosyć często gotuję ciecierzycę, tylko nie zawsze pamiętam żeby ją namoczyć na noc 😉 Dlatego zawsze mam „pod ręką” puszkę ciecierzycy, żeby ugotować ” coś na szybko”.

      Ostatnio nie mogę trafić na dobrą ciecierzycę. Polecisz jakąś firmę?

      Reply

      • Aleksandra Talkowska
        17 września 2015 @ 08:56

        Niestety nie polecę jeszcze, bo dopiero zaczynam sie wkręcąc w zdrowa żywność i ciecierzycy jeszcze sama nie robilam…Chce jednak zrezygnowac z puszek w miarę możliwości i tak np.przecierki na zime juz zrobione;) jak masz jakies fajne wypróbowane przepisy bezglutenowe, bezjajeczne i bezmleczne to chetnie przygarne:)

        Reply

        • Anna Motyl
          20 maja 2018 @ 14:43

          Ciekawe czy ugotowaną ciecierzycy można zamrozić?

          Reply

      • Ola - Petit Story
        17 września 2015 @ 14:32

        Też poszukuję smacznej puszkowanej cieciorki do szybkich obiadów – wypróbowałam jedną polskiej marki (nie jestem przekonana), markę własną Almy (tak sobie), ewentualnie zostaje Bonduelle. Muszę poszukać w sklepie ze zdrową żywnością, widziałam kiedyś, że mieli cieciorkę w słoikach. 🙂

        Reply

  8. jedz z apetytem
    17 września 2015 @ 07:49

    a na zimno jako salatka do pracy ;)) Lubie takie praktyczne dania!

    Reply

    • Jak ona to robi
      17 września 2015 @ 07:59

      Wyjątkowo to danie, smakuje równie dobrze na zimno 🙂

      Reply

  9. Sweetshoop.pl
    17 września 2015 @ 07:36

    Pycha! Jutro robię 🙂

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *