11 komentarzy

  1. Anna Motyl
    19 maja 2018 @ 01:31

    A co ze strączkami – fasola, cieciorka? Można mrozić, jeśli tak to w jaki sposób?

    Reply

  2. Weekendowe inspiracje #3 | slow lifewikilistka.pl
    11 marca 2016 @ 21:58

    […] 6. Świetne wyzwanie u Doroty (Kameralna). Slow Fashion w 14 dni <3    Ja od jakiegoś czasu planuję coś w podobnej tematyce, ale ze swojej działki, ale o tym jeszcze nie dziś. Ja swoje wyzwanie zacznę od poniedziałku, ale zaczęłam już odgracać przestrzeń na wiosnę, więc zerknij na moją wyprzedaż, może coś akurat wpadnie Ci w oko. 7. Elwira zdradza swoje tajniki – wszystko, co musisz wiedzieć o mrożeniu jedzenia.  […]

    Reply

  3. Olga | Gray Moka
    7 marca 2016 @ 13:31

    Ale chyba nie wszystkie warzywa się da/powinno mrozić? Np. pomidory tego dobrze nie znoszą ;).
    Ciekawe jak mrożenie znoszą banany – próbował ktoś? 🙂

    Reply

    • Jak ona to robi
      7 marca 2016 @ 13:37

      Mrożę często banany. Polecam, zwłaszcza do koktajli. Nie czuję, żeby po zamrażaniu tracił smak. Masz rację, pomidory nie nadają się do mrożenia, ale sos z pomidorów już tak. W najbliższym czasie na pewno zrobię wpis na temat mrożenia warzyw i owoców.

      Reply

  4. Zakręcone Błyskotki
    4 marca 2016 @ 08:23

    Odnośnie zamrażania jajek – ostatnio miałam możliwość rozmowy z kilkoma kucharzami i wszyscy twierdzili, że co prawda żółtek nie można ale już białka jak najbardziej 🙂

    Reply

  5. Kasia i jej Kobiecy Świat
    3 marca 2016 @ 22:13

    Dlaczego uważasz,że sera żółtego sie nie zamraża ? Ja ścieram na tarce i mrożę.Potem takim serem posypuję pizze czy zapiekanki (bez rozmrażania)

    Reply

    • Jak ona to robi
      3 marca 2016 @ 23:33

      Dietetyczka mi mówiła, że zamrażanie sera nie jest zdrowe, ponieważ wytrąca się tłuszcz i zdrowe bakterie. Ale właśnie przeczytałam, że : „Ser żółty powinniśmy mrozić w jednym kawałku – ten w plasterkach po rozmrożeniu będzie się kruszył. Twarde sery możemy zamrozić aż na 3-4 miesiące, ale z kolei sery pełnotłuste tylko na 14 dn” Więc muszę sprawdzić.

      Ale, Twó sposób jest idealny na pizze

      Reply

  6. Mama w biegu pl
    3 marca 2016 @ 21:35

    Ojj , chleb u mnie zawsze 🙂 kupuję cały, kroję w domu ( zdecydowanie lepszy niż krojony) i zamrażam kromki – wyjmuję ile potrzeba i rozmrażają się bez mikrofali i 10 min 🙂

    Reply

    • Jak ona to robi
      3 marca 2016 @ 23:39

      U mnie jest podobnie. Zdecydowanie wolę kupować chleb w całości. Nie mogę sobie odmówić, „piętki” 😉

      Reply

  7. ugotowani.tv
    3 marca 2016 @ 20:42

    ja rozmrażam w mikrofali czasami, ale trzeba uważać, bo jeśli za długo to chleb za chwilkę będzie twardy a mięso :ugotowane” 🙂

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *